Cultuur agenda

In Aalsmeer worden wekelijks veel leuke, culturele activiteiten georganiseerd voor jong en oud en ook Cultuurpunt Aalsmeer organiseert diverse culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Deze agenda is dan ook een handig overzicht met alle activiteiten die de komende tijd in en rondom Aalsmeer gepland staan.
alles
comedy
theater
bibliotheek
klassiek
dans
muziek
IkToon
evenement
training
lezen en literatuur
cultuurpunt
kids
website
Club Cultuur
poëzie
kunst
expositie
workshop
di 18 juni, 20:15
De Oude Veiling
Open zangrepetitie Sonority: Alle stemmen tellen!

Open zangrepetitie Sonority: Alle stemmen tellen!

Wie wil ervaren hoe leuk het is om in een popkoor te zingen, is aanstaande dinsdag van harte welkom in de Oude Veiling, om 20:15 uur in de grote zaal. Dan organiseert popkoor Sonority een gezellige open repetitie avond.

Tijdens deze avond zullen de aanwezigen samen het nummer “All Things Under The Sun” instuderen van de zanger Wulf. Om dit binnen één repetitie te leren, is voor iedereen een uitdaging; ook de vaste koorleden van Sonority hebben dit nummer nog niet eerder geoefend. Onder leiding van de vaste dirigent Chiel van Tok en pianiste Marie-José Keijzers gaat dit vast lukken. Of je nu een bas bent of tenor, een sopraan of alt, elke ‘stemkleur’ telt in een lied.

Sonority heeft recent weer een aantal popsongs toegevoegd aan het repertoire, bijvoorbeeld van Son Mieux, Suzan en Freek, Krezip, Danny Vera en het nieuwste werk van Acda en De Munnik. Van dromerige loveballads tot up-tempo rockhits, alles komt voorbij tijdens de wekelijkse repetities in de Oude Veiling, en tijdens de optredens gedurende het jaar. Het koor is het afgelopen jaar al gegroeid maar er is nog plaats voor verdere versterking. Sonority draait om plezier in het zingen, maar de zangers en zangeressen houden ook van een uitdaging. De open repetitie avond sluiten we zoals altijd af met een drankje. Wil je liever een andere keer meedoen? Dat kan natuurlijk ook, kijk dan op www.sonority.nl.

 

za 7 september, 11:00
muziek, evenement
Concert Muziekvereniging Flora Braderie Aalsmeer
DSC_0454 2.jpeg

Braderie Aalsmeer

Zaterdag 7 september 2024

11.00u

Jaarlijks zijn we aanwezig op de Braderie in Aalsmeer. U kunt ons vinden voor de Doopsgezinde Kerk.

https://www.muziekverenigingflora.com/

ma 8 juli, 00:00
muziek, evenement
Buitenconcert Muziekvereniging Flora
DSC_0454 2.jpeg

Buitenconcert

Maandag 8 juli 2024

19.30u

Zoals elk jaar sluiten we ons seizoen af met een gezellig buitenconcert op het Ad Verschuerenplein in Kudelstaart.

https://www.muziekverenigingflora.com/

za 15 juni, 20:30
Cultureel Café Bacchus
muziek
Ronald Snijders & Band

Wie kent hem niet?! ‘Onze’ Pierre Tuning, dé jazzkenner van Aalsmeer. Pierre, van huis uit journalist, is wel de allergrootste liefhebber van kunst en cultuur in het algemeen en jazz in het bijzonder. Hij stond aan de wieg van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en is sinds de oprichting in 1995 continu en in diverse functies betrokken geweest bij ‘zijn’ KCA. Als bestuurslid, als drijvende kracht van de werkgroep Jazz en als kritische noot en scherpe pen over alles wat er binnen en buiten KCA gebeurt. Eind 2023 kondigde hij zijn afscheid aan als actieve vrijwilliger. Pierre, inmiddels 81, is met ‘cultureel emeritaat’. Maar hij blijft graag aan de zijlijn meedenken en adviseren en natuurlijk samen met zijn vrouw Marijke komen naar al die concerten, voorstellingen en exposities van KCA. Dat dan gelukkig wel.

Een afscheidscadeau wilde Pierre niet. Bloemen? ‘Geef die maar aan Marijke!” Van Marijke weten we echter dat we hem geen groter plezier kunnen doen dan met een optreden in zijn geliefde Bacchus van een van zijn grote jazzhelden, de fluitist Ronald Snijders.

Fluitist en componist Ronald Snijders (1951) is een van de bekendste Surinaamse musici in Nederland, Suriname en daarbuiten. Een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een bijzonder veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Zowel Suriname als Nederland ridderden hem voor de bruggen die hij bouwt tussen culturen in zijn muziek. Sinds zijn komst naar Nederland in 1970 toont Snijders zich een meester in het samensmeden van Surinaamse dansmuziek, Caribische salsa, bossanova, funk en jazz. Hij wordt dan ook wel de meest swingende fluitist van Nederland genoemd. In 2022 won Snijders de prestigieuze Boy Edgarprijs.

Speciaal voor Pierre komt Ronald op 15 juni 2024 met de Ronald Snijders Band naar Aalsmeer. Met deze groep muzikanten laat Snijders wederom horen een niet aflatende muzikale nieuwsgierigheid en vernieuwingsdrang te hebben. Een dynamische zoektocht met een voortdurende wisselwerking tussen world, jazz, klassiek, pop en beyond. En een zoektocht die bovenal de pan uit swingt.

(foto: Raul Neijhorst)


Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: 20.30 uur
Entree: regulier tarief € 15,00; jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar)
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN)