In 1992 is Cultureel Café Bacchus opgericht; een particulier initiatief om cultuur ook binnen de gemeentegrenzen te kunnen vinden. Een ruimte, ooit opgezet door ‘de oude hap van Blieb’ en gerund door vrijwilligers, met culturele activiteiten als discussie- en literaire avonden, cabaret, film en alle genres live muziek.

Bacchus is niet groot; als het podium gebruikt wordt kunnen er zittend ongeveer 55 toeschouwers worden toegelaten. In gewone caféopstelling zoals tijdens Jazz concerten worden er 60 tot 70 toeschouwers toegelaten.

De vrijdagavond is over het algemeen gereserveerd voor het Cultureel Café en dus de plek waar onder het genot van een goed glas bier en begeleid door muziek uit hoofdzakelijk de jaren 70, 80 en 90 het cultuureel landschap van Aalsmeer bediscussieerd kan worden alsmede de gevolgen van de zich steeds verder terugtrekkende overheid.

De zaterdagavond is de activiteitenavond bij uitstek. Hier dringen Filmhuis Bacchus, Jazz Club Bacchus, Theater Bacchus en Poppodium Bacchus om uw aandacht.

Cultuur is voor iedereen en moet volgens Bacchus dan ook laagdrempelig zijn. Daarom zullen de meeste activiteiten in Bacchus geen of een zeer bescheiden entreeprijs hebben. Veelal zal er in de pauze met de ‘pet’ worden rondgegaan.