Expositie Fotogroep Aalsmeer

De Oude Veiling Toont – opening Expositie Fotogroep Aalsmeer

Op zaterdag 21 januari van 16:00 uur tot 17:30 uur opent Cultuurpunt Aalsmeer haar deuren voor een tentoonstelling van de Fotogroep Aalsmeer. Dit vindt plaats in de foyer van de Oude Veiling alwaar de leden van de fotogroep exposeren met diverse werken. Fotogroep Aalsmeer is een groep met enthousiaste amateurfotografen uit Aalsmeer en omgeving, die in clubverband hun hobby fotografie op een hoger niveau willen tillen.

De expositie

In plaats van een expositie van de gehele groep, is dit keer gekozen voor een expositie van een beperkt aantal leden. Dit stelt deze leden in de gelegenheid om een meer completer beeld te presenteren van hun fotowerk. De centrale ruimte van het Cultuurpunt is een ideale gelegenheid om een dergelijke expositie te organiseren. De leden die exposeren zijn: Ria Scheewe, Marinus van ’t Hof, Rob Schipper en Anton van Overveld. Voor de Fotogroep Aalsmeer is het organiseren van exposities erg belangrijk: het is de gelegenheid om aan een groter publiek je foto’s te laten zien, waarbij dan niet alleen de opname maar ook de afwerking en presentatie erg belangrijk zijn.

De expositie is te bezichtigen van 21  januari tot en met 31 maart 2023, in de huiskamer van Aalsmeer, in De Oude Veiling, 1e etage, Marktstraat 19 in Aalsmeer.

De fotogroep

Elke twee weken op maandagavonden wordt er gewerkt, op de zolder van het Cultuurpunt Aalsmeer, Op maandagavond 28-11 is een praktijkavond gehouden, deze laatste workshop van 2022 stond in het teken van stillevens in de stijl van de oude meesters. De leden kregen de opdracht om een stilleven te maken met behulp van verlichting, huisraad, statieven en diverse camera’s. Op de Foogroep website zijn de portfolio’s te vinden van Jaap Aartman, Margot Aartman, Petra van Dijk, Lucia van der Heijden, Marinus van ’t Hof, Ton Horstman, John Kochen, Jan Kohl, Adrie Kraan , Anton Kuckartz, Ton van der Laarse, Willem Eveleens Maarse, Anton van Overveld, Erik de Rijk, Ria Scheewe, Rob Schipper en Bram van der Wie.

 

 

 

 

 

Fotogroepavonden

Voor de Fotogroep Aalsmeer is het organiseren van exposities erg belangrijk: het is de gelegenheid om aan een groter publiek je foto’s te laten zien, waarbij dan niet alleen de opname maar ook de afwerking en presentatie erg belangrijk zijn. Tijdens de fotogroep avonden wordt daarom bij het bespreken van de foto’s ook aandacht besteed aan de afwerking en presentatie. Een belangrijk deel van de beschikbare avonden wordt besteed aan het bespreken van foto’s. Bij voorkeur worden dan afgedrukte foto’s in passe-partout beoordeeld. Een groot LCD scherm is aanwezig voor het presenteren van grotere series of als hulpmiddel voor presentaties en het maken van selecties.

Naast de besprekingsavonden van foto’s, organiseert de Fotogroep Aalsmeer per seizoen een aantal lezingen met bekende sprekers. Ook gaan de leden minimaal 2 maal per seizoen met elkaar op pad. Behalve dat dit gezellige uitjes zijn, geven deze dagen de gelegenheid tot uitwisseling van ervaring en kennis terwijl het stimulerend werkt om met elkaar bewust bezig te zijn met foto’s maken. De Fotogroep Aalsmeer is zeker niet alleen voor ervaren fotografen, iedereen die met fotografie wilt beginnen is van harte welkom. De Fotogroep geeft geen cursussen, maar met onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring zijn vele leden in staat de kwaliteit van hun foto’s te verbeteren.

Heb je belangstelling? Je bent altijd welkom om een van de avonden bij te wonen. Deze worden gehouden op maandagavond om de 14 dagen in het Cultuurpunt.  Stuur een bericht aan info@fotogroepaalsmeer.nl

beeld:  Cultuurpunt Aalsmeer / foto: Anton van Overveld

deel dit bericht
meer nieuws
Namens Cultuurpunt Aalsmeer willen we jullie een fijne kerstdagen en nieuwjaar vol met cultuur…
lees verder