Inschrijving geopend voor Groot Aalsmeers Dictee 2023

Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee is vanaf heden mogelijk. De twaalfde editie van het jaarlijkse taalevenement vindt plaats op vrijdag 6 oktober. De tekst wordt ditmaal geschreven door een duo: Joost en Miekje Hoffscholte-Spoelder. Burgemeester Gido Oude Kotte treedt op als voorlezer bij deze avond in het Flower Art Museum.

Voor wie:Voor mensen die in de Gemeente Aalsmeer wonen of werken of hier voorheen woonden of werkten.
Meedoen is mogelijk individueel of met teams van 3 personen.

Wanneer: Vrijdag 6 oktoberWaar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1 (tegenover de watertoren).

Prijs: €29,50,- p.p inclusief Chinees buffet en museumentree.
Inschrijven:
Via taalevenementen@gmail.com

“In het eerste jaar werd het dictee gehouden in Boekhuis Aalsmeer, daarna bij Het Wapen van Aalsmeer, een keer in de Historische Tuin en nu in het Flower Art Museum. Allemaal locaties die ons na aan het hart liggen”, voegt Joost toe. In de historie van het Groot Aalsmeers Dictee was de oud-burgemeester van Aalsmeer geruime tijd zelf de voorlezer. Dat is dit jaar, net als in 2022, de huidige burgemeester Gido Oude Kotte. Schoenmaker bedrijfsjuridisch Advies & Mediation is wederom hoofdsponsor van het dictee.

Teams ook welkom

Het taalevenement is een activiteit van de Stichting Groot Aalsmeers Dictee. Het gaat om het plezier van taal en het beleven van een gezellige avond met elkaar. Fouten maken hoort erbij en bovendien wordt alleen van de winnaars het aantal fouten bekendgemaakt. Meedoen kan zowel individueel als in een team. Een team dient te bestaan uit drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld. Het dictee is bedoeld voor mensen die in de Gemeente Aalsmeer wonen of werken of hier voorheen woonden of werkten.

Nieuw dit jaar is de “knipoogtaalquiz”. Met dit onderdeel overbrugt de organisatie de tijd tussen het buffet en het bekendmaken van de uitslag. Dicteewoorden, vergeetwoorden en Aalsmeerse dialectwoorden worden door de organisatie toegelicht. De deelnemers mogen raden wat de juiste betekenis is.

deel dit bericht
meer nieuws
Namens Cultuurpunt Aalsmeer willen we jullie een fijne kerstdagen en nieuwjaar vol met cultuur…
lees verder