Projecten op scholen

Wanneer een basisschool of een middelbare school een projectweek organiseert, kan het Cultuurpunt Aalsmeer daarbij helpen.

Basisscholen

Op de basisscholen heeft het Cultuurpunt Aalsmeer al vele malen leuke activiteiten georganiseerd.

Koningsdag: Knutselen en schminken, onze combinatiefunctionaris PO komt helpen. Het themaliedje van Kinderen voor Kinderen kan worden aangeleerd aan de leerlingen door een dansdocent.
Dansproject: Docenten geven dansles in de gymzaal of op het schoolplein.
Kunstproject: Docenten nemen allerlei materialen mee en laten kinderen kennis maken met kunst.

Middelbare scholen

Op middelbare scholen zijn vaak projectweken die in het teken staan van cultuur:

Rondje Cultuur: Leerlingen maken kennis met culturele locaties in Aalsmeer en Kudelstaart, die te maken hebben met cultuur. Denk aan het Flower Art Museum of de Watertoren. Op school worden diverse culturele workshops aangeboden om leerlingen te laten ontdekken, dat cultuur heel veel plezier geeft.
Heatwave: Heatwave is hèt festival voor- en door jongeren uit Aalsmeer. Met dit project willen we jongeren uitdagen om na te denken over hun culturele voorkeuren. Daarnaast willen we de drempel tot cultuur zo laag mogelijk maken. We willen ze laten inzien dat cultuur meer is dan een schilderij of een opera, maar dat ook het bezoeken van een concert of DJ-optreden cultuur is.
Food in de Veiling: Tijdens dit buffet presenteren jongeren met diverse achtergronden de lekkerste gerechten uit hun land van herkomst.