KickASS

KickASS (ASS = Aalsmeers Subsidie Speeddates) nu ook in Aalsmeer! Heb jij ideeën om een Aalsmeerse wijk cultureel op te peppen, maar beschik je niet over de middelen om dit uit te voeren? Schrijf je in en licht het idee toe aan een panel tijdens een speeddate van een half uur. Wordt het idee goedgekeurd, dan zorgen de deelnemende instanties voor uitvoering ervan.

Waar Moet Ik Dan Aan Denken?

Dat kan zo bijzonder en gek zijn als je zelf bent: een buurtpicknick met muziek, een wijkfeest met straattheater, een Caribische drumband opzetten, een fotoreportage met vriendinnen op school, een korte film maken, een flashmob doen op het Praamplein, een braakdance battle, talentenjacht, een serie samba dansavonden in het café, graffiti marathon…..

Voor Wie Is KickASS?

KickASS staat open voor alle inwoners en werkenden van Aalsmeer. Iedereen die een interessant cultureel idee heeft voor Aalsmeer/Kudelstaart maar niet over de benodigde middelen beschikt om het te realiseren, kan een aanvraag doen binnen dit project. De rechtsvorm van de aanvragen is niet relevant; zelfs particulieren kunnen deelnemen. Indien er al een subsidierelatie met de gemeente Aalsmeer bestaat, komt die persoon echter niet in aanmerking voor deelname.

Hoe werkt het?

Elke aanvrager krijgt 30 minuten, 10 minuten om het idee te pitchen en 20 minuten om vragen van het panel te beantwoorden. Zo kom je als aanvrager samen met het panel tot een duidelijk omschreven project. Binnen enkele dagen hoor je of de aanvraag is toegekend. Als het niet wordt toegekend, krijg je bij een volgende ronde nog een kans om het verbeterde idee te presenteren. De projecten moeten binnen een jaar na aanvraag uitgevoerd zijn. 

Wanneer zijn de speeddates?

Je hebt vijf keer de kans om een pitch te doen.

Maandag 10 juni bij Cultuurpunt Aalsmeer, Markstraat 19, Aalsmeer
Maandag 8 juli in Place2Bieb, Graaf Willemlaan 1, Kudelstaart (locatie onder voorbehoud)
Maandag 23 september in De Historische tuin, Praamplein 1 Aalsmeer (locatie onder voorbehoud)
Maandag 21 oktober in Het Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer
Maandag 25 november in het Art Centre Aalsmeer, Aalsmeerderweg 230, Aalsmeer

Klik hier om je aan te melden voor een speeddate.

Vragen? 

Mail, bel of app met Niels Broszat: nbroszat@cultuurpuntaalsmeer.nl / 06-40777961.

Voorwaarden

  • Aalsmeers Subsidie Speeddates is een eenmalige subsidie van minimaal € 100,- en maximaal € 2.500, – voor kunst- en cultuuractiviteiten in de vrije tijd die nog moeten plaatsvinden.
  • De subsidie is bedoeld voor amateur- of semiprofessionele activiteiten in Aalsmeer die actieve cultuurparticipatie onder Aalsmeerders stimuleren: het gaat om meedoen!
  • Je kunt aanvragen op persoonlijke titel of als stichting/vereniging, je bent gevestigd in Aalsmeer en kent geen winstoogmerk. Bij aanvragen op persoonlijke titel zijn minimaal twee aanvragers nodig, waarbij een van de aanvragers minimaal 18 jaar is.
  • Om in aanmerking te komen, vul je het online aanvraagformulier in. Een mondelinge toelichting op de aanvraag tijdens een speeddate op locatie (bijv. een wijkcentrum) is verplicht voor alle aanvragers. Zonder mondelinge toelichting vervalt de aanvraag.
  • Aalsmeers Subsidie Speeddates geeft geen structurele steun, maar is alleen bedoeld voor incidentele activiteiten.
  • Je kunt maximaal twee keer per jaar Aalsmeers Subsidie Speeddates aanvragen.
  • Wanneer je de Aalsmeers Subsidie Speeddate aanvraagt, kun je voor deze activiteit geen aanspraak maken op de overige subsidievormen van gemeente Aalsmeer.
  • Uitvoering dient te gebeuren maximaal een jaar naar toekenning van het budget. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan zullen we in overleg treden; indien geen oplossing wordt gevonden, zal terugbetaling worden overwogen.
  • Personele kosten, catering en kosten voor duurzame materialen zoals beamers, geluidsinstallaties en camera’s worden niet gesubsidieerd. De aanvraag is gericht op de realisatie van de activiteit. Maximaal 15% van de gemaakte kosten dient te vallen onder publiciteit of eventuele overheadkosten.
  • Aanvragers mogen geen betaalde werkzaamheden verrichten voor de activiteit.


KickASS is een initiatief van Platform C-cultuurcoach Luc Upson. Dit initiatief halen wij graag naar de gemeente Aalsmeer. Bij Cultuurpunt valt het project onder de verantwoordelijkheid van Niels Broszat, Cultuurverbinder Amateurkunst van CPA. CPA werkt samen met diverse partners, en wordt gefinancierd door de gemeente Aalsmeer.