Team Cultuurpunt Aalsmeer

Een team van vier medewerkers houdt zich bezig met diverse ondersteunende werkzaamheden, zoals het coördineren van het onderwijs en de amateurkunst, het organiseren van culturele (naschoolse) projecten op basis- en middelbare scholen, de administratie en de marketing & communicatie.

Lenneke Heijjer

Teamleider

Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team Cultuurpunt in Aalsmeer. Samen met het team zorgen we ervoor dat onze doelen worden bereikt, visie wordt nagestreefd en dit alles in nauw samenwerking met het lokale speelveld.
Ik geloof sterk in de kracht van cultuur en de rol die het speelt in onze samenleving. Hierdoor ontstaan er vele mooie culturele projecten binnen onze gemeente Aalsmeer voor jong en oud. Mijn achtergrond ligt in het jongerenwerk, ook binnen deze gemeente en daardoor heb ik een groot netwerk opgebouwd om mooie verbindingen met elkaar te kunnen maken. Mijn werkdag is op de maandag en verder ben ik vrijwel altijd telefonisch te bereiken.

Madelief Spiekerman

Cultuurverbinder jeugd en jongeren

Elke vorm van kunst is een unieke belevenis. Of je er affectie mee voelt of niet, ik geloof erin dat het hoe dan ook invloed op je heeft en dat kunst- en cultuur iedereens leven kan verrijken. Daarom vind ik het ook super belangrijk dat het voor iedereen toegankelijk is. Zelf heb ik een grote passie voor kunst en cultuur; van beeldende kunst tot spokenword, tot straatkunst, tot theater, tot dans, noem het maar op! Als cultuurverbinder voor jeugd en jongeren hoop dat ik deze liefde over kan brengen op anderen, en dat dit zo een verrijking kan zijn op het leven en de zelfontwikkeling van de jeugd in Aalsmeer!

Niels

Cultuurverbinder amateurkunst

Cultuur is heel belangrijk voor mij, het vertelt me hoe mensen denken, dromen en hoe ze zich gedragen. Cultuur kan heel klein zijn, tussen twee mensen of heel groot en door alle tijden heen. Kunst is onderdeel van cultuur en hoewel je kunst prima in afzondering kunt maken, communiceert kunst ook met anderen. Mijn taak als Cultuurverbinder is om de amateurkunsten in Aalsmeer en Kudelstaart te versterken. Dat kan zijn door een kunstenaar of vereniging te ondersteunen met hun kunstvorm of door juist bij te dragen aan een klimaat waar kunst zich in vrijheid kan ontwikkelen, in alle hoeken van de samenleving, door mensen met allerlei achtergronden. Want een gezonde cultuur leeft in de hele samenleving.