Cultuur agenda

In Aalsmeer worden wekelijks veel leuke, culturele activiteiten georganiseerd voor jong en oud en ook Cultuurpunt Aalsmeer organiseert diverse culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Deze agenda is dan ook een handig overzicht met alle activiteiten die de komende tijd in en rondom Aalsmeer gepland staan.
alles
bibliotheek
klassiek
dans
muziek
IkToon
evenement
training
lezen en literatuur
cultuurpunt
kids
website
Club Cultuur
poëzie
kunst
expositie
workshop
comedy
theater
za 9 maart, 14:00 17:00
De Oude Veiling
evenement, cultuurpunt, kunst, expositie, workshop
Beleef de huiskamer van Aalsmeer!

De Oude Veiling, het kloppende hart van Aalsmeer, is de afgelopen maanden verder tot bloei gekomen. Met toewijding hebben we extra aandacht besteed aan het pand en onze partners. En nu is het tijd om dit met jullie te delen!

Stap binnen in De Oude Veiling en laat je verassen door een wereld van ontplooiing, meedoen, inspiratie, ontmoetingen en plezier. Dit historische pand ademt een unieke sfeer van gemeenschap en dynamiek. Er zijn activiteiten voor jong en oud te beleven!

Wanneer?
9 maart – 14: 00 – 17:00 uur

Wat is er te beleven:

  • Start met de speurtocht! Dan weet je zeker dat je alles hebt gezien.
  • Greenscreen: Ga terug de tijd in! Welk oud Aalsmeers decor kies jij?
  • Feestelijke opening van nieuwe kantoren Participe & Vluchtelingenwerk.
  • Workshop muziek maken op een tablet.
  • Pak mee: De Oude Veiling kletspot.

De Bibliotheek
Poëtische survival trip. Ga op reis langs eilanden.
15:00 – 16:00: Taalspelletjes in het Taalcafé.
Green screen: Op de foto tegen een oud Aalsmeers decor.

Stichting SAM
Spellenmiddag in de Kleine Zaal

Participe
Feestelijke opening van het nieuwe kantoor.
Ben je benieuwd naar wat Participe nu eigenlijk doet?
Stel je vragen en maak kennis!

Vluchtelingenwerk
Feestelijke opening van het nieuwe kantoor.
Ben je benieuwd naar wat Vluchtelingenwerk nu eigenlijk doet?
Stel je vragen en maak kennis!

Cultuurpunt
Workshop muziek maken met tablets:
Heb je wel eens muziek gemaakt met een computer? Nu is je kans!

Restaurant De Oude Veiling
Het restaurant is voor, tijdens én na het evenement geopend voor lunch, diner en/of borrel.

De Grote Zaal
Bekijk de Historische tentoonstelling: Van De Oude Veiling tot Huiskamer van Aalsmeer.

Wees welkom! Tot dan!
De Oude Veiling is de huiskamer van, voor & door Aalsmeer.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door: Cultuurpunt Aalsmeer, Bibliotheek Amstelland, Restaurant De Oude Veiling, Participe, Vluchtelingenwerk, ESA en De Oude Veiling.

za 16 maart, 20:30
Cultureel Café Bacchus
muziek, comedy
Cabaret Roel C. Verburg Rock & Roll

Echte rocksterren spelen in uitverkochte voetbalstadions, vliegen met hun eigen privéjet, verblijven in luxe hotelkamers en drinken daar in het bubbelbad dan dure champagne met hun groupies. Roel C. Verburg daarentegen speelt doorgaans in kleine zaaltjes, heeft al jarenlang dezelfde vriendin en drinkt na een optreden vaak een goedkoop blikje bier in de trein naar huis.

In zijn derde theatershow Rock ’n Roll brengt hij, behalve nog meer nieuwe grappige liedjes, ook verhalen uit de rockgeschiedenis en vergelijkt die met zijn eigen leven ‘on the road’. Beduidend minder sensationeel, maar nog steeds Rock ’n Roll…

“Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” Elsevier

Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met gitaar. Naast vertellingen over zijn dagelijkse leven als flierefluiter pur sang, brengt deze gitaarkomiek met zijn elektrische gitaar de meest hilarische liedjes. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes een rustpunt vormen, gaan bij Roels liedjes de grappen in hoog tempo door. Eigenzinnig, relaxed en uiterst lollig.

Hij veroverde menig podium in Nederland en België, speelde op festivals als Lowlands, Concert At The Sea & Zwarte Cross en is tevens één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam en Utrecht.

(foto: roelcverburg.nl)


Adres en kaartverkoop:

wo 20 maart, 20:00
De Oude Veiling
lezen en literatuur, bibliotheek
Boekenweeklezing

Foto: Mark Uyl

Traditiegetrouw nodigen Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en De Bibliotheek Amstelland in de Boekenweek een bekende schrijver uit. Dit jaar – op woensdag 20 maart 2024 – komt bestseller auteur Suzanna Jansen naar De Oude Veiling in Aalsmeer voor een lezing over haar nieuwste boek De Omwenteling (of de eeuw van de vrouw).

Suzanna Jansen, bekend van o.a. Het pauperparadijs, is schrijver, verteller en moderator. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Ze tekent de ‘grote’ historie op door te laten zien wat die met individuele levens doet. Als spreker is ze enthousiast en bevlogen waarbij ze haar luisteraars meeneemt met haar inspirerende stijl.

In haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw – ook al weer een bestseller – beschrijft ze de positie van vrouwen en dus die van ons allemaal, sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. En toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen. NRC recensie: “Een meeslepend verhaal dat uitnodigt om nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen én voor mannen.”

Suzanna debuteerde in 2008 met Het pauperparadijs over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen en haar familiegeschiedenis daar. In Ondanks de zwaartekracht (2017) vertelt Suzanna over haar (mislukte) droom om balletdanseres te worden. Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië (2019) is het aangrijpende relaas van een doodgewone student die door de oorlog zijn leven ziet afbrokkelen en geen andere keuze heeft dan op een schip stappen over de Middellandse Zee.

Woensdag 20 maart 2024 20.00 uur in De Oude Veiling. Ga voor informatie en voorverkoop kaartjes naar de websites kunstencultuuraalsmeer.nl en de bibliotheekamstelland.nl.

vr 8 maart, 20:00
Flower Art Museum
muziek
Klassiek in FlowerArt De schoonheid van opera

Pianist Erwin Rommert Weerstra beloofde na zijn fantastisch concert in het Flower Art Museum in 2022, terug te komen naar Aalsmeer en dan zijn partner de sopraan Alessandra Marangon mee te nemen op het podium. Want het wordt tijd voor opera in het FAM!

Hoe Erwin en Alessandra het programma invullen is nog niet precies bekend. Het wordt in ieder geval een prachtige mix van bekende aria’s vertolkt door Alessandra en pianosolo’s van Erwin. Later meer.

Alessandra is een Italiaanse sopraan, gevestigd in Nederland. Na haar afstuderen in Operazang in Italië in haar geboorteplaats Padua, specialiseerde ze zich aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag onder leiding van de Nederlandse tenor Amand Hekkers, terwijl ze onderzoek deed naar Vocaal Onderwijs. Momenteel is ze actief als solist maar ook als dichter en concertpresentator in binnen- en buitenland en neemt ze deel aan festivals als Festiv’Alba (Italië) en Buffer Fringe Festival (Cyprus).

Het uitzonderlijke muzikale talent van Erwin Rommert Weerstra werd al op zeer jonge leeftijd ontdekt. Tijdens zijn studie klassiek piano en orgel won hij zelfs tweemaal het Internationale Steinway Concours. Nu treedt hij op in binnen- en buitenland. Het liefst geeft hij solo recitals. Maar hij geeft ook graag concerten met andere professionele musici in kamermuziek verband. Erwin heeft een grote affiniteit met opera, dans en toneel. Zo werkt hij al vele jaren samen met de bekende regisseur en acteur Jhr. Ursul de Geer in producties als de literaire solo Nachttrein naar Lissabon naar een roman van Pascal Mercier en een solo over zijn familie “Liever ongelukkig met parels dan zonder”.


Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren samen een reeks van concerten met klassieke muziek van topniveau. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: vrijdag 8 maart 2024, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree: regulier tarief € 20; met FAM vriendenkaart € 17 (max. 2 kortingskaartjes per persoon), Jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar); de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst.
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de kassa (mits nog plaatsen beschikbaar)
InlichtingenConstantijn Hoffscholte