Leon van Mil heeft zijn diploma Improviserend Musicus op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam behaald. Hij is zijn studie begonnen op tenorsax en na een overstap naar de baritonsax als eerste op dat instrument als improviserend musicus afgestudeerd. Na zijn opleiding heef thij daar nog de alt-en sopraan sax aan toegevoegd.

Leon is gepokt en gemazeld in het muziekonderwijs. Op Muziekschool Zuidoost, Muziekschool de Hint, Muziekschool Amstelveen, Muziekschool Amsterdam is hij werkzaam (geweest). Zelf heeft hij in Rock- en Salsabands gezeten en speelt hij als invaller in vele Big Bands. Hij heeft ook ruim 12 jaar de Biggles Big Band gedirigeerd.

Ondanks zijn lange en brede ervaring geeft hij nog altijd les met veel enthousiasme en overtuiging. Leerlingen kunnen les krijgen op zowel alt, tenor, sopraan als baritonsax. Een brede gedegen basis is van groot belang om verderop tijdens je studie je eigen weg te kunnen kiezen. Vanaf het prille begin staan naast allerlei stijlen muziek ook gehoorontwikkeling en improvisatie op het programma. Voor meer ervaren muzikanten zijn in onderling overleg speciale (korte) trajecten mogelijk.