Vereniging in het zonnetje: Conamore

Con amore 2023 bij IkToondag

Aalsmeers mannenkoor Conamore

Voor de repetitie van het Aalsmeers mannenkoor Conamore is Dirk Beets in het buurthuis ’t Middelpunt in Aalsmeer aangekomen omdat de vaste locatie The Beach aan de Oosteinderweg vanaf 8 mei op de maandag gesloten is. Dirk wordt welkom geheten door Nico van Kampen, de secretaris van het bestuur.

De sfeer is fijn en voor de repetitie wordt er een 50-jarig bruidspaar in het zonnetje gezet. Dit zegt veel over de betrokkenheid en de zorg voor en van de leden van Con Amore. Het koor heeft trouwe leden en ook de dirigent is al 36 jaar betrokken bij het koor. Theo van den Hoorn startte in 1987 bij het koor.

Interview
Ik heb een interview met Nico. Nico heb ik al vaker ontmoet bij de netwerkbijeenkomsten en de dansschool van Robert Boogaart in De Oude Veiling. Hij is een actieve en positief ingestelde inwoner van de gemeente Aalsmeer. Mijn eerste vraag:

Uit hoeveel leden bestaat het koor momenteel en hoeveel leden hadden jullie op het hoogtepunt?
‘Momenteel bestaat het koor uit 40 leden en in onze hoogtijdagen hadden we 120 leden. Door verhuizing en natuurlijk verloop zijn we veel leden kwijtgeraakt. Nieuwe leden zijn van harte welkom, vooral jong bloed. Ik denk dan aan twintigers en dertigers, waardoor het koor vitaler en toekomstbestendiger wordt.’

Hoe oud is jullie oudste en jongste lid?
‘Ons oudste lid is 89 jaar en ons jongste lid is 46 jaar, kijk daar komt hij net binnen’! Vol enthousiasme en de muziekmap onder zijn oksel komt het jongste lid van het koor binnen. ‘Gelukkig zijn we de corona periode ongeschonden doorgekomen’ zegt Nico.

Hoe oud is het koor?
‘We zijn op 6 januari 1958 gestart. Het Christelijk Aalsmeers mannenkoor en Con Amore gingen toen samen door onder de naam Aalsmeers Mannenkoor Con Amore. Ikzelf sloot me in 1973 aan bij het koor. Ik was lid nummer 67’ zegt hij met een glimlach. ‘Op zondag 21 mei hadden we ons jubileumconcert, we bestonden 65 jaar en wethouder Willem Kikkert heeft met ons meegezongen’.

Wanneer hebben jullie jullie eerstkomende uitvoeringen?
‘Op 12 november of 19 november (afhankelijk van de beschikbaarheid van de dirigent) hebben we een uitvoering in de Open Hof kerk. Zij hebben daar goede faciliteiten en het is een fijne plek om te zingen. We zingen dan samen met het vrouwenkoor Vivace’.

De Repetitie
Het koor maakt zich klaar om te starten en ik krijg de map van Nico, zodat ik kan meelezen of meezingen. Het eerste nummer is Steal Away in een arrangement van dirigent Theo van de Hoorn. Het koor klinkt zuiver en Theo stimuleert het koor met goede positieve aanwijzingen en mooie anekdotes om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Inmiddels zing ik zachtjes de tenor partij mee, wat heerlijk om in zo’n veilige groep samen te zingen. Theo laat de koorleden rondlopen, totdat ze naast iemand staan die niet dezelfde partij zingt. Zo daag je jezelf uit om je eigen partij goed te leren kennen. Het koor zingt nog ‘O Isis und O Isiris’ van Mozart en ‘The Rose’ wederom in een arrangement van de dirigent.

Theo is trots op zijn koor en de koorleden ook, wat kunnen ze met zijn allen een mooi resultaat neerzetten. Prachtig om te zien.

Neem een kijkje op de website  of op Facebook 

Uitvoeringen

  •  te verwachten concert met Vivace in november 2023
  • 17 december kerstconcert in de Urbanuskerk te Bovenkerk.
  • 18 december kerstconcert in de St. Jan de Doperkerk te Leimuiden.

 

deel dit bericht
meer nieuws
Namens Cultuurpunt Aalsmeer willen we jullie een fijne kerstdagen en nieuwjaar vol met cultuur…
lees verder