Digitale opening Amazing Amateurs in de etalage

Op maandag 7 september om 17.00 uur werd Amazing Amateurs (in de etalage) digitaal geopend. Wij heffen gezamenlijk het glas. Amateurkunst krijgt deze week volle aandacht in het centrum van Aalsmeer. Dankzij de 28 deelnemende winkels!

Een schilderij in de etalage van de slijter, sculpturen bij een kledingzaak, een taart van breiwerk bij een chocolaterie. Dit soort verrassingen kunt u in september  tegenkomen tijdens het winkelen in het centrum van Aalsmeer.  Ook dit jaar kunnen amateurkunstenaars hun werk tonen aan het ‘grote publiek’ in etalages die door Aalsmeerse ondernemers ter beschikking zijn gesteld.

In voorgaande jaren was de expositie Amazing Amateurs in de etalage onderdeel van de landelijke IKToon maand. Een maand waarin alle amateurkunst, beeldend, muziek, poëzie, dans, enz. onder de aandacht wordt gebracht. Vanwege de Coronacrisis werden alle activiteiten voor dit evenement in juni geannuleerd. Gelukkig bleek het mogelijk om Amazing Amateurs in de etalage, geheel Coronaproof, nu wel door te laten gaan. Het aantal kunstenaars is dit jaar met maar liefst 54 deelnemers groter dan ooit. De werken van deze kunstenaars vinden in de maand september onderdak bij 28 ondernemers.

Het aanbod van de kunst is zeer gevarieerd. Diverse stijlen en technieken zijn te bewonderen. Aan deze expositie is ook een wedstrijdelement verbonden. Een publieksjury en een vakjury kiezen hun favoriete werk. Uw kunt uw stem uitbrengen op: www.kunstencultuuraalsmeer.nl of  www.cultuurpuntaalsmeer.nl 

Scan hieronder de QR code en STEM op uw favoriete kunstenaar.

Amazing Amateurs in de Etalage is een gezamenlijk project van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) en Cultuurpunt Aalsmeer.

deel dit bericht
meer nieuws