Expositie Henry Calvetti

Henry Calvetti is één van de Amazing Amateurs, hij won de tweede publieksprijs met zijn schilderij de Watertoren van Aalsmeer.  Te zien zijn stillevens, stadsgezichten en portretten in olieverf op doek en paneel.

Schilderen…het levert de in Marseille geboren Henri Calvetti zoveel geluksmomenten op. Hij heeft in Aalsmeer zijn vrouw leren kennen. Na zijn werkzame periode waar hij zijn moedertaal, het Frans kon inzetten in de internationale bloemenexport. Schilderen pakte hij weer op na zijn pensioen, haalt inspiratie bij Rob de Reus en kunstenaars die actief waren op Youtube en internet. Henry ontwikkelt zich nog altijd in verftechnieken en genres.

Henry: “Mijn grootste geluksmoment was het portretteren van mensen en dieren. Dat brengt soms emotie mee. Hierin zie je de toegevoegde waarde van een schilderij. Het is het geluksgevoel dat je tijdens het schilderen in het werk stopt. Dát is wat het zo bijzonder maakt.”

*De opening van de expositie Henry Calvetti  vond plaats op zondag 4 september in het Cultuurpunt Aalsmeer in de Oude Veiling. De werken zijn te zien t/m zaterdag 22 oktober.

deel dit bericht
meer nieuws
Namens Cultuurpunt Aalsmeer willen we jullie een fijne kerstdagen en nieuwjaar vol met cultuur…
lees verder