Expositie Irina Oud-Boeslenko

De Oude Veiling toont vanaf 23 april het werk van Irina Oud Boeslenko

Het werk van Irina Oud-Boeslenko is heel gevarieerd en omslaat een lange periode. Schilderen geeft haar de mogelijkheid om de beelden uit haar jeugd op het doek tot leven te laten komen. 

expositie-cultuurpunt Irina OudIrina is gestart met figuratief werk met een voorliefde voor het schilderen van bloemen. De liefde voor het schilderen straalt van de bloemen af. Irina gebruikt hierbij veel kleuren, waardoor de schilderijen een hele positieve uitstraling hebben. Dirk Beets: “Irina is als mens ook heel ontwapenend en open, ik werd enorm gastvrij ontvangen en Irina sprak ronduit over haar werk en leven. Dat Irina van schilderen houdt is te zien aan de hoeveelheid schilderijen die zij heeft gemaakt. De huiskamer staat en hangt vol en Irina vertelde me dat dit maar een klein gedeelte van haar werk is”. 

Na deze figuratieve periode is Irina overgegaan op wat meer abstract werk en in dit abstracte werk zien we heel sterk de bloemen terug uit haar figuratieve periode. De abstracte schilderijen, met hun mooie lijnen en compositie, zijn het meest intens. Zij doen denken aan een combinatie van de vijver van Monet en het werk van Jackson Pollock. 

De laatste tijd is Irina meer aan het experimenteren. Irina gebruikt gips om een 3d effect in haar schilderijen te laten ontstaan. Hierdoor ontstaat er meer reliëf en diepte in haar schilderijen. Irina heeft een onderzoekende, open houding als het gaat om het creëren van haar kunst. Bij de tentoonstelling in de oude veiling laat Irina de verscheidenheid van haar werk zien. 

Van 23 april tot en met 23 juni zijn de werken van  Irina Oud-Boeslenko te bewonderen in het Cultuurpunt Aalsmeer. De schilderijen hangen in de huiskamer van Aalsmeer, op de zolder van De Oude Veiling Aalsmeer.

deel dit bericht
meer nieuws