IkToon Dag op 24 juni

Aalsmeerse Makers Tonen

De feestelijke afsluiting van de ‘IkToon’ maand zal plaatsvinden in De Oude Veiling, de thuishaven van Cultuurpunt Aalsmeer. Gedurende de dag is er de mogelijkheid voor lokale culturele organisaties om zichzelf te presenteren op het podium van de grote zaal of in één van de andere ruimtes van De Oude Veiling. Op deze dag zijn er veel kunstzinnige presentaties en optredens van amateurkunstverenigingen.

Op 24 juni toont een gedeelte van de kunst en cultuur verenigingen uit Aalsmeer zijn en haar kunsten in De Oude Veiling. Van 10.00 uur tot 18.00 uur is er een uiteenlopend programma. In het kader van ‘Aalsmeerse Makers Tonen’ exposeren amateurkunstenaars in De Oude Veiling en de Bibliotheek Amstelland. Voor de kunstwerken die er worden getoond valt de publieksprijs te winnen. De Fotogroep Aalsmeer, het Aalsmeers Schilders Genootschap, Henry Calvetti, Gerard Zelen en Ernst Geldof laten hun werk zien. Jij als bezoeker en toeschouwer kan beoordelen welk kunstwerk volgens jou de publieksprijs verdient.

Programma

10:00 Irma Zethof, Muziekschool Spelenderwijs.

11:15  Vivace.

15:00 Davanti.

16:00 Pleunie.

16:45 Denk aan de buren.

17:30 Uitreiking prijs voor de beeldende kunst.

18:00 Einde IkToon Dag

 

Over de verenigingen

We starten de dag om 10:00 met de leerlingen van Irma Zethof. Irma Zethof werkt vanuit haar eigen muziekschool ‘spelenderwijs’ in Kudelstaart, alwaar ze kinderen een goede muzikale basis wil geven. Ben je nieuwsgierig neem eens een kijkje op de website. De muziekschool bevindt zich op de Kudelstaartsteweg 203 in Kudelstaart.

Om 11:15 geeft het koor Vivace een uitvoering. Vivace is een koor uit Aalsmeer dat elke dinsdag van 9:30 tot 11:30 samenkomt in het dorpshuis van Kudelstaart. Dit koor bestaat uit liefhebbers van muziek die afkomstig zijn uit Aalsmeer, Kudelstaart, Amstelveen, Mijdrecht, Hoofddorp en de Hoef. Het koor staat onder de bezielende leiding van Irma Zethof. Met haar enthousiasme, haar muzikale kennis en haar waardering voor de individuele stemmen geeft zij frisse energie aan het koor. De 50+ leden van dit koor vormen de perfecte omgeving voor gezellig samen zingen en genieten. Nieuwe leden zijn meer dan welkom om zich aan te sluiten bij Vivace, en om onderdeel te worden van deze positieve en inspirerende muzikale gemeenschap. Laat u verwonderen door de muziek en meld u aan bij Vivace via de website!

Gedurende de dag kan iedereen genieten van de prachtige werken die in de oude veiling en bibliotheek hangen. Het Aalsmeers Schilders Genootschap gaat live schilderen en laat zien hoeveel vreugde, plezier en energie dat kan geven. Henry Calvetti een bekende kunstenaar uit Aalsmeer toont zijn nieuwste werk net zoals Gerard Zetten en Ernst Geldof. Om 17:30 is de uitreiking voor de publieksprijs.

De kunstenaars van het Aalsmeers Schilders Genootschap tonen weer dat het de moeite waard blijft om jezelf te kunnen blijven uitdrukken. Ze exposeren hun prachtige schilderijen bij de Oude Veiling in Aalsmeer om hun passie en talent voor schilderkunst te demonstreren. Ze hebben hard gewerkt om hun kunstwerken voor deze tentoonstelling te maken. Hun passie is een voorbeeld en een inspiratie voor anderen die zichzelf willen uiten en hun verhalen willen vertellen doormiddel van de schilderkunst. Zij gaan op deze dag ook nog live schilderen en laten zien hoeveel vreugde, plezier en energie dat kan geven.

De fotografen van Fotogroep Aalsmeer leggen de voortgang vast van het live schilderen van het Aalsmeers Schilders Genootschap. Zij maken zo de indrukwekkende kunstwerken zichtbaar voor iedereen. Kunst is geen eenvoudige taak, maar de fotografen van Fotogroep Aalsmeer hebben hun talenten gebundeld om de creatieve energie te vangen die in de schilderijen zit. Door hun werk zien we de meesterschap die de kunstenaars hebben bereikt in hun ambacht.

De Fotogroep Aalsmeer zet een prachtige tentoonstelling neer in de bibliotheek. In deze tentoonstelling staan de meest recente afbeeldingen die de groep heeft gemaakt. Laat je verwonderen door de adembenemende foto’s die zijn vastgelegd door de fotogroep. Of het nu gaat om een actief uitzicht, of een persoonlijke invalshoek die je krijgt. De natuur en de verhalen die de foto’s vertellen, zullen je betoveren. Het is een mooie manier om de hoge kwaliteit van de kunstenaars uit het dorp Aalsmeer te vieren.

Om 15:00 geeft Davanti een optreden. Het A-Capella koor Davanti uit Aalsmeer zingt met veel vreugde een nieuw (licht) klassiek repertoire. Bij het beluisteren van het koor hoor je de mooie en warme harmonieën en de prachtige klankkleur wat zo eigen is aan het koor. Er zijn geen concessies gedaan om de muziek zo dicht mogelijk bij de originele versies te houden, wat hun een unieke, inspirerende sound geeft. Hun passie en toewijding voor de muziek is duidelijk hoorbaar in de uitvoeringen. Gedreven door de liefde voor de muziek brengen ze telkens weer een verhaal dat onze zintuigen prikkelt. Bezoek de website.

Dansschool Pleunie staat bekend om haar geweldige dansgroepen. Zij staan 24 juni om 16:00 in de zaal in De Oude Veiling. Deze twee dansgroepen hebben getalenteerde dansers die al vele uren hebben besteed aan de choreografie. Zij hebben het geduld en de harde werkethiek om hun dansmoves perfect uit te voeren. Dit is een geweldige kans voor de dansers om hun talent te laten zien en te delen met het publiek. Iedereen is welkom om deze prachtige show te bezichtigen.

Het afsluitende concert in De Oude Veiling is om 16.45 uur met het koor ‘DENK aan de BUREN’. Ze zingen vrolijke zeemansliederen en oude volksliederen waar iedereen met plezier naar zal luisteren. De muziek van dit koor zorgt voor een glimlach op je gezicht en in je hart. Een heerlijke afsluiter en een bevestiging van wat het kan betekenen om je te verbinden aan een kunst en cultuur vereniging om jezelf te uiten. Het samen maken, uitvoeren, oefenen, leren en genieten is zo krachtig dat het je verbindt.

 

deel dit bericht
meer nieuws