Programma Aalsmeerse Makers Tonen

ik toon dag aalsmeer koren davanti

Op zaterdag 24 juni tonen amateurkunst- en culturele verenigingen uit Aalsmeer hun kunsten in De Oude Veiling.

Van 10:00 tot 18:00 is er een uiteenlopend programma.

Muziekschool Spelenderwijs

We starten de dag om 10:00 met de leerlingen van Irma Zethof. Irma Zethof werkt vanuit haar eigen muziekschool ‘spelenderwijs’ in Kudelstaart, alwaar ze kinderen een goede muzikale basis wil geven. Ben je nieuwsgierig neem eens een kijkje op de website. De muziekschool bevindt zich op de Kudelstaartsteweg 203 in Kudelstaart.

Vivace

Om 11:15 geeft het koor Vivace een uitvoering. Vivace is een koor uit Aalsmeer dat elke dinsdag van 9:30 tot 11:30 samenkomt in het dorpshuis van Kudelstaart. Dit koor bestaat uit liefhebbers van muziek die afkomstig zijn uit Aalsmeer, Kudelstaart, Amstelveen, Mijdrecht, Hoofddorp en de Hoef. Het koor staat onder de bezielende leiding van Irma Zethof. Met haar enthousiasme, haar muzikale kennis en haar waardering voor de individuele stemmen geeft zij frisse energie aan het koor. Voor meer informatie ga naar de website.

Het Aalsmeers Schilders Genootschap, de Fotogroep, Henry Calvetti, Gerard Zelen en Ernst Geldof.

Gedurende de dag kan iedereen genieten van de prachtige werken die in De Oude Veiling en bibliotheek hangen. Het Aalsmeers Schilders Genootschap gaat live schilderen en laat zien hoeveel vreugde, plezier en energie dat kan geven.  Belangstellenden zijn welkom om de sfeer te proeven en mee te schilderen/tekenen of alleen te kijken. Voor meer informatie ga naar de site of naar Facebook.  Henry Calvetti een bekende schilder, kunstenaar uit Aalsmeer toont zijn nieuwste werk net zoals Gerard Zelen (schilderijen en beeldhouwwerken) en Ernst Geldof die kunst uit hout maakt, neem ook een kijkje op zijn inspirerende website. Om 17:30 is de uitreiking voor de publieksprijs.

De fotografen van Fotogroep Aalsmeer leggen de voortgang vast van het live schilderen van het Aalsmeers Schilders Genootschap. Bovendien zetten zij een prachtige tentoonstelling neer in de bibliotheek. Voor meer informatie ga naar de site of naar de facebookpagina.

Davanti

Om 15:00 geeft A-Capella koor Davanti uit Aalsmeer een optreden en zingt met veel vreugde een nieuw (licht) klassiek repertoire. Bij het beluisteren van het koor hoor je de mooie en warme harmonieën en de prachtige klankkleur wat zo eigen is aan het koor. Er zijn geen concessies gedaan om de muziek zo dicht mogelijk bij de originele versies te houden, wat hun een unieke, inspirerende sound geeft. Voor meer informatie ga naar de website  of naar Facebook.

Dansschool Pleunie

Dansschool Pleunie staat bekend om haar geweldige dansgroepen. Zij staan 24 juni om 16:00 in de grote zaal van De Oude Veiling met twee dansgroepen met getalenteerde dansers die al vele uren hebben besteed aan de choreografie. Zij hebben het geduld en de harde werkethiek om hun dansmoves perfect uit te voeren. Dit is een geweldige kans voor de dansers om hun talent te laten zien en te delen met het publiek. Iedereen is welkom om deze prachtige show te bezichtigen. Voor meer informatie ga naar de site of naar Facebook.

Denk aan de Buren

Het afsluitende concert is van het smartlappenkoor “DENK aan de BUREN “. Zij zingen vrolijke Amsterdamse liedjes, tragische smartlappen, levensliedjes en zeemansliederen. Dit zijn heerlijke, gezellige meezingliedjes waar iedereen met plezier naar zal luisteren. Je kan natuurlijk ook meezingen. De muziek van het koor is heel toegankelijk en iedereen is welkom of je nu sopraan, alt, bas, jong of oud bent. De muziek van dit koor zorgt voor een glimlach op je gezicht en warmte in je hart! Voor meer informatie ga naar de site of bezoek hun Facebook pagina.

Programma De Oude Veiling op 24 juni 2023:

  • 10:00 Irma Zethof, Muziekschool Spelenderwijs.
  • 11:15  Koor Vivace onder leiding van Irma Zethof
  • 15:00 Koor Davanti.
  • 16:00 Dansschool Pleunie
  • 16:45 Koor Denk aan de Buren
  • 17:30 Uitreiking prijs voor de beeldende kunst
  • 18:00 Einde
deel dit bericht
meer nieuws
Namens Cultuurpunt Aalsmeer willen we jullie een fijne kerstdagen en nieuwjaar vol met cultuur…
lees verder