Vereniging in het Zonnetje: Aalsmeers Harmonie

Aalsmeers Harmonie

Voor de repetitie van Aalsmeers Harmonie heb ik een afspraak met Joan de Ruiter secretaris van de vereniging in Het Baken (Sportlaan 86) in Aalsmeer. Aalsmeers Harmonie houdt in het kader van de Ik Toon maand een openbare repetitie op deze avond. Er zijn een paar mensen die zijn komen luisteren. Joan begeleidt me naar de repetitie, alwaar ik wat foto’s maak van het orkest. Nadat de foto’s zijn gemaakt heb ik een interview met Joan.

Interview

Uit hoeveel leden bestaat de Harmonie, vraag ik Joan?
‘Aalsmeers Harmonie bestaat uit ongeveer 45 leden’. ‘Afgelopen 4 juni bestonden we 110 jaar en dat gaan we op 4 november met een mooi concert groots vieren in de Burgerzaal van het gemeentehuis’. Joan is 17 jaar geleden bij Aalsmeers Harmonie gekomen, omdat haar eigen fanfare in Heemstede was gestopt en ze op dat moment een orkest zocht.

Hoe oud is het oudste lid en hoe oud het jongste?
‘Ons oudste lid is 85 jaar en is 75 jaar lid van de Harmonie’. ‘Ons jongste lid is 17 jaar. ‘Zij gaat ons volgend seizoen helaas verlaten, omdat ze gaat studeren in Groningen’

Als iemand een Harmonie of orkest zoekt, waarom zou deze persoon zich bij jullie aansluiten, vraag ik?
‘Omdat er een gezellige, vriendschappelijke sfeer heerst en we een fijne dirigent hebben. Er zijn veel leden die familie van elkaar zijn en het fijn vinden om samen muziek te maken. De repetities zijn bij ons gezellig; er wordt hard gewerkt en ook veel gelachen. Werken aan ons niveau vinden we belangrijk, het kan altijd beter en mooier. Met onze nieuwe dirigent Michel de Haas werken we aan nieuw repertoire, waardoor we ook de lichte muziek beter leren spelen.’

‘Spelen bij de Harmonie is niet geheel vrijblijvend want als je bij het orkest wil komen dan moet je:
1. Minimaal Hafabra diploma A hebben gehaald.
2. Aanwezig zijn bij de repetities.
3. Thuis oefenen.

‘Je krijgt er dan veel voor terug, zoals het plezier van samen muziek maken en het leren van veel repertoire’. ‘Het spelen in de Harmonie is gewoon aanstekelijk’.

Hebben jullie de laatste tijd nieuwe leden mogen begroeten?
‘De afgelopen tijd zijn er een paar nieuwe leden bijgekomen. Deze kwamen via onze website, hadden een concert gezien of een opname van ons gehoord’. Op het moment zijn we naarstig op zoek naar een bassist en een drummer en we zoeken ook extra uitbreiding van onze kopersectie zoals hoorn, trompet en euphonium. Iedereen is welkom! Komen luisteren en kijken bij een repetitie en kijk of het iets voor je is.
Voor contact zie onze website. www.aalsmeersharmonie.nl. We repeteren op dinsdagavond van 19:45-22:00 uur in ’t Baken. Op 22 augustus in onze winterstop voorbij en starten we weer.

Ik vraag Joan of ze nog een mooie anekdotes over de Harmonie heeft?
Zo snel weet Joan niet iets te bedenken, ze vraagt het na bij de andere leden. Later mailt ze me dat de harmonie heeft opgetreden met André van Duin in de TV-studio’s van Aalsmeer. Hij droeg toen zelfs ook een uniform van de vereniging.
In 2013 bestond Aalsmeers Harmonie 100 jaar, het orkest concerteerde toen met Karin Bloemen. Dit waren twee mooi hoogtepunten van de Harmonie.

110 jaar Aalsmeers Harmonie
Op 4 november is ons jubileumconcert want dit jaar bestaan we 110 jaar. We geven dan een concert in de Burgerzaal in het gemeentehuis in Aalsmeer.
Kaarten zijn via de website https://www.aalsmeersharmonie.nl verkrijgbaar vanaf 4 september 2023.

er en mooier. Met hun nieuwe dirigent (Michel de Haas) werken zij aan nieuw repertoire, waardoor ze ook de lichte muziek beter leren spelen. De repetities zijn bij de harmonie gezellig; er wordt hard gewerkt en veel gelachen.

110 jaar Aalsmeers Harmonie

Op 4 november is het jubileumconcert want dit jaar bestaan zij 110 jaar. Aalsmeers Harmonie geeft dan een concert in de Burgerzaal in het gemeentehuis in Aalsmeer. Kaarten zijn via de website www.aalsmeersharmonie.nl  verkrijgbaar vanaf 4 september 2023.

deel dit bericht
meer nieuws
Namens Cultuurpunt Aalsmeer willen we jullie een fijne kerstdagen en nieuwjaar vol met cultuur…
lees verder