Workshop Urban Sketching

Maak kennis met Urban Sketching! Op zondag 11 december 2022 van 14:00 – 16:00 uur organiseert het Aalsmeers Schilders Genootschap (ASG) een workshop voor iedereen die wil schilderen en tekenen in een gezellige en ontspannen sfeer. Docent is de Aalsmeerse kunstenaar Karin Borgman. Ook niet ASG-leden zijn welkom.

Het Urban Sketching wordt bedreven door tienduizenden kunstenaars over de gehele wereld. De kunstenaars tekenen op locatie (binnen of buiten) en leggen vast wat ze zien en wat zij persoonlijk een leuk moment vinden om weer te geven. Zij doen dit door directe observatie op de plekken waar zij leven en de plaatsen die zij bezoeken.

Er wordt dus niet uit het hoofd getekend (naar fantasie) maar letterlijk wat ze ter plaatse zien: een gebouw, straat of park met mensen of bijvoorbeeld binnen in een openbaar gebouw. Soms legt de Urban Sketcher zijn of haar vakantie vast in een Travel Journal, maar de meesten tekenen het ‘dagelijkse leven’ om hun heen; in het openbaar vervoer, op school, in de pauze van het werk, op een terrasje…

Schilder of teken je zelf en lijkt het je leuk om dat samen met anderen te doen, dan kan dat elke woensdagavond bij ASG. Wij kijken niet naar niveau, beginners zijn zeker welkom! Op de woensdagavonden van 19:30 – 22:00 uur bij het Cultuurpunt Aalsmeer, in De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431BD Aalsmeer.

 

Wil je voortaan op de hoogte blijven van al onze activiteiten, dan kun je je hier aanmelden voor de nieuwsbrief!

deel dit bericht
meer nieuws
Namens Cultuurpunt Aalsmeer willen we jullie een fijne kerstdagen en nieuwjaar vol met cultuur…
lees verder